Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Výstroj jezdce

 

 

JEZDECKÉ KALHOTY

Od běžných se liší tím, že nemají na zadku ani na vnitřku nohavic švy. Alespoň na vnitřní straně kolen bývají vypodloženy látkou nebo kůží, aby se zabránilo odřeninám. Začátečníkovi stačí i zateplené džíny, které nejsou tak drahé a lze je nosit i

jako běžné kalhoty.

 

 

 

 

2. JEZDECKÉ BOTY

Jsou vyrobeny z hladké gumy nebo kůže, mívají úzké chodidlo a vysokou holeň, která chrání před odřením. První jezdecké boty postačí gumové, kožené jsou příliš drahé a nevyplatí se koupit dříve, než noha přestane růst a zájem o ježdění je opravdový. Gumové boty bývají tvrdé a v zimě v nich mrznou nohy, snadno se však čistí a zaručeně nepropustí vlhkost.

 Obrazek
3. PŘILBA

Začátečníci ji opomíjejí, protože je nepohodlná a vypadá poněkud směšně. Je však velmi důležitá - i ten nejposlušnější kůň může skončit v příkopu. Nešetřete a vyberte si model s ochranou brady.

 

 

 

 
4. JEZDECKÉ RUKAVICE

Umožňují pevněji uchopit otěže a chrání ruce před puchýři a odřeninami. příjemněji se nosí kožené, vhodnější, i levnější jsou pletené rukavice z bavlny.

 

 

 

 

 

 

5. BIČÍK

Umožňuje dát pobídkám větší důraz. Jezdecký bičík na rozdíl od klasického nemá na konci dlouhý kožený řemínek. Neslouží k trestání koní. Vyberte co nejdelší a raději s ozšířeným držadlem, aby nevypadával z ruky.

 

7.Chapsy

Obrazek

 

Obrazek

 

 

 

Výstroj koně

 

části uzdečky

1. udidlo
2. zapínání nánosníku
3. lícnice
4. podhrdelník
5. nátylník
6. čelenka
7. nánosník

 

Uzdění

znamená, že koně postrojíme uzdou nebo uzdečkou. Nejprve položíme otěže přes hlavu na krk koně. Pravou rukou uchopíme nátylník uzdečky a levou rukou přitlačíme udidlo opatrně na zuby koně, až otevře hubu. Většina koní otvírá hubu automaticky, jakmile ucítí tlak udidla na zubech. Pokud kůň hubu nechce hubu otevřít, můžeme palcem a ukazováčkem zatlačit na dásně. Jakmile kůň vezme udidlo do huby, přetáhneme nátylník uzdečky přes uši. Kůň má uši velmi citlivé, takže přitom musíme postupovat opatrně. Kštici hřívy přetáhneme přes čelenku a zkontrolujeme, zda je uzdečka srovnaná. Nakonec zapneme zápřezky nánosníků a pohrdelníků. u zapnutého podhrdelníku musí mezi hrdlem a jím zůstat volný prostor o velikosti zhruba jedné pěsti. Nánosník má být tak volný, abychom pod něj mohli vsunout dva prsty. pozn.: u některých uzdeček podhrdelníky a nánosníky chybí.

Jak už jsem naznačila můžeme uzdit buď uzdečkou (což je jednodušší a setkáte se s ní nejčastěji) nebo uzdou. Jaký je mezi nimi rozdíl si řekneme právě teď.

Uzda

Kompletní uzda nese dvě udidla, jedno obyčejné stíhlové a jedno pákové. Proto má uzda dva páry lícnic. K jednomu páru se připevňuje páka (pákové udidlo) a k druhému stíhlo, které leží v hubě koně nad pákou. Pomocí mákového udidla můžeme vyvíjet tlak pod bradou koně a v jeho zátylku. Kůň tak rychleji skloní hlavu dolů na otěž. Pokud uzdu používá zkušený jezdec, může její používání vést ke zjemnění pobídek. V některých drezurních soutěžích je použití uzdy povinné.

Uzdečka

Uzdečka slouží k připevnění udidla. Udidlo tak v hubě koně leží na strávném místě. Uzdečka se skládá z několika řemínků. Jednoduchá uzdečka, která má narozdíl od uzdy pouze jedno udidlo, se používá nejčastěji. Nátylník uzdečky leží za ušima koně. K nátylníku je připevněn podhrdelník a dvě lícnice (na každé straně jedna), ke kterým je připevněno udidlo. Pod nátylníkem se skrz čelenku provléká řemínek nánosníku. Čelenka pomáhá držet nátylník a tím i celou uzdečku na jednom místě. Do kroužků udidla se připevňují otěže.

Stejně jako jsme si rozdělili druhy uzdění si můžeme rozdělit i nánosníky a udidla.

 

Nánosníky

hannoverský nánosníkuzdečka s anglickým nánosníkemkombinovaný nánosníkNízky neboli hannoverský nánosník
Nízký nánosník se zapíná pod bradou koně a pod udidlem. Tento druh nánosníku zamezuje koni v přílišném otvírání huby a používá se vždy v kombinaci se stíhlovým udidlem.

Vysoký nebili anglický nánosník
Anglický nánosník se podvléhá pod lícnicemi a zapíná se nad udidlem. tento nánosník se většinou používá v kombinaci s pákovým a stíhlovým udidlem, tj. na kompletních uzdách, ale vídáme ho i na uzdečkách.

Kombinovaný nánosník
Tento nánosník představuje kombinaci vysokého a nízkého nánosníku. Použitím tohoto nánosníku docílíme velmi stabilní polohy udidla v hubě koně. Udidlo tak optimálně plní svou funkci.

Mexický nánosník
Mexický nánosník je obdoba kombinovaného nánosníku. nánosní část je překřížena a vyvolává ostrý tlak na nosní kost koně, pokud kůň otevře hubu.

Udidla

Stíhlová udidla
jednou lomené obyčejné stíhlové udidloStíhlové udidlo je vždy zakončeno kroužky nebo olivami různých tvarů, popřípadě opatřeno roubíky. Čás udidla, kterou má kůň v hubě se nazývá udítko. dítko může být z jedné části nebo jednou či dvakrát lomené. Dále může být udítko různě silné; čím je silnější, tím méně je ostré jeho působení. Udítka jsou většinou kovová, ale mohou být také pogumovaná nebo z plastu.

 

Páková udidla
pákové udidlo s ohbím pro jazykPákové udidlo se většinou používá v kombinaci s jednoduchým udidlem při uzdění uzdou. Pákové udidlo má udítko z jedné části a po stranách dvouramenná hýbla. Udítko může být rovné nebo s ohbím pro jazyk. Udidla s ohbím pro jazyk jsou ostřejší, neboť vyvinují větší tlak na citlivou dáseň koně. Ostrost účinku pákového udidla závisí táké na délce hýbel a na použití podbradního řemínku.

 

Pelhamové udidlo
pelhamové udidloDo pelhamového udidla lze připnout jednu nebo dvě otěže. Pokud udidlo používáme se dvěma otěžemi, je horní otěž stíhlová a má normální účinek, spodní otěž je páková a její účinek je ostřejší.

 

Hackamore
Hackamore pochází původně z Jižní Ameriky, ale dnes tento typ uzdění používá také zejména mnoho skokových jezdců v Evropě. Je-li kůň uzděn hackamorem, nemá v hubě žádné udidlo. Účinek hackamore spočívá v tlaku na nosní kost a sanici koně.

 

 
 

Obrazek

Sedla

 Sedla různých typů jsou si značně podobná, liší se především tvarem, který závisí na tom, pro jakou disciplínu je určeno. Dále se liší váhou, která závisí na materiálu, z něhož je vyrobeno. Základem každého sedla je kostra, která se skládá z přední a zadní rozsochy. Kostra, které se jinak říká trdlice, může být zhotovena z kovu, dřeva nebo speciální umělé hmoty. Její povrch (kterému se jinak říká posedlí) tvoří podložka a kůže, která pokrývá sedlo a rozsochy. Potah sedla je dotvořen dvěma bočnicemi, to jsou velké kusy kůže vybavené měkkými nákolenkovými polštářky, o které se na obou stranách opírají jezdcovy nohy. Pod bočnicemi je malá kůže (tybina), která pokrývá tři (jeden je náhradní) kožené pásky-zápinky, které slouží k připnutí podbřišníku. Pod zápinkami je velká plocha měkké kůže, které se říká sedlový polštář.

Sedlo udržuje na koňském hřbetu podbřišník, široký pás (bavlněný, vlněný, neoprenový, kožený apod.) připnutý k zápinkám. Na obou stranách sedla jsou kožené třmenové řemeny, na nichž visí třmeny. Třmenové řemeny jsou k sedlu připevněny kovovými zámky. Kovové zámky jsou zkonstruovány tak, že po silné trhnutí třmenem dozadu uvolní třmenové řemeny. Dojde-li k pádu jezdce, kůň ho za sebou netáhne.

 

podbřišník

 

Mezi koňské sedlo a hřbet se dává poduška (laintuch) z plsti, kůže nebo jiného materiálu, který chrání sedlo před koňským potem a chlupy. Také mírní tlak sedla na koňský hřbet. Musí být vždy udržována v čistotě a po jízdě se musí vždy vysušit. Při základní všestranné jízdě se využívá univerzální sedlo. Kromě toho se vyrábějí sedla podle toho, k jakému účelu mají sloužit, takže existují třeba sedla školní, skoková, speeplová, dostihová, navíc ještě přizpůsobená sedu jezdce v různých disciplínách.

 
 
poduška

K jiným druhům sedel patří bokové, staré vojenské sedlo (konstrukce tohoto sedla chrání koně před odřeninami při delších jízdách), dámské sedlo upravené pro sezení z jedné strany, voltižní pás určený pro výcvik koně pro cirkusová vystoupení. Existují také sedla nákladní pro převážení předmětů. Sedlo musí být upraveno pro každého koně individuálně. Když má kůň vysazený kohoutek, musíme pro něj zvolit sedlo s vysokou přední rozsochou, protože tlak sedla může způsobit koni na kohoutku vážné zranění. To by ho na dlouhou dobu vyřadilo z tréninku.

 

ZDE SI MŮŽETE DRUHY SEDEL PROHLÉDNOUT
 

vesternové sedlo

 
 

 

skokové sedlo

 

 

drezurní

 

dostihové

 

 

military

 

 

turistické

 
Dále pak:
anglická sedla
školní sedla

bezkostrová sedla

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Скачать игры бесплатно

(yuaniLog, 9. 12. 2019 8:45)

Игровая индустрия развивается очень быстро, сегодня можно купить много интересных и качественных игр. Но не все могут позволить себе потратить деньги на игры. Если все-таки хочется поиграть, лучше заглянуть на сайт https://www.blastgames.ru/ Здесь Вы можете быстро и бесплатно скачать интересные компьютерные игры и отдохнуть после рабочих будней в виртуальном мире, выполняя интересные квесты. Неважно, какой жанр Вам нравится — на сайте есть варианты на любой вкус.

Диагностическая карта онлайн

(epanfPuh, 9. 12. 2019 8:32)

В срочном порядке нужна диагностическая карта на автомобиль, но нет времени проходить технический осмотр на СТО? Тогда заходите на сайт https://tehosmotrdvru.ru и пройдите осмотр в режиме онлайн! Это легко и просто, займет всего несколько минут, и Вы сразу получите документ, подтверждающий прохождение данной процедуры. Услуги компании Вы оплачиваете после того, как убедитесь в подлинности карты. А если Вы постоянный клиент — можете пользоваться приятной скидкой, которую предлагают специалисты.

Meet Plat Beith

(nkflqjcggn, 9. 12. 2019 1:28)

Ponytail fluoride oxalate generic viagra in the service of purchase in usa

Vaz, lada, niva

(Jameschelm, 8. 12. 2019 23:58)

АвтоВАЗ был основан в 1966 году как государственная компания, но сейчас он приватизирован. Это крупнейший производитель автомобилей в России и единственный производитель автомобилей, который экспортирует значительные объемы на Запад. В Европе его автомобили под маркой "Лада". На родине его называют просто «ВАЗ»... https://ybdfdfp.blogspot.com/
---
AvtoVAZ byl osnovan v 1966 godu kak gosudarstvennaya kompaniya, no seychas on privatizirovan. Eto krupneyshiy proizvoditel' avtomobiley v Rossii i yedinstvennyy proizvoditel' avtomobiley, kotoryy eksportiruyet znachitel'nyye ob"yemy na Zapad. V Yevrope yego avtomobili pod markoy "Lada". Na rodine yego nazyvayut prosto «VAZ»

Ethical Plat Beith

(ugzqxjncym, 8. 12. 2019 4:05)

the payment empowers in bottling hobbyist

Сплошной обман, предназначенный для хищения денежных средств

(Brianaceli, 7. 12. 2019 12:55)

Сплошной обман, предназначенный для хищения денежных средств клиентов
Всем доброго времени суток! Необходимо предупредить о <>ензура]компании, которая работает в связке с несколькими консультационными центрами по Москве и не только. Менеджеры консультационных центров упорно и очень настойчиво уговаривают внести неподготовленных клиентов деньги на «личный счёт», оперируя посулами о большой и гарантированной прибыли, выдаче всех документов - от договора до платежно-кассовых. Но! Это все только ДО внесения денежных средств. Как только клиент вносит денежные средства, он теряет над ними контроль. Его менеджер на просьбы вывести средства уже не реагирует, а наоборот уговаривает внести большее количество денежных средств. Если клиент отказывается, и четко намерен произвести вывод, особенно, если он знает, как это сделать - то ему очень быстро - в течение очень короткого времени рисуется слив, иногда делается это в течении примерно 15 минут, пока клиент не успевает добраться до компьютера и грамотно оформить заявку на вывод. Очень частые случаи слива средств в ночные часы, когда клиент спит, и не может заблокировать торговлю. Если клиенту не объяснили КАК правильно делать заявку на вывод средств, где и что отключить и заблокировать, эту нужную информацию клиенту намеренно не рассказывают, ему обнуляют счёт в течении примерно 2х месяцев, но как правило быстрее. Каждая история клиента - прямое доказательство продуманной <>ензура]схемы - сначала человеку говорят одно - сулят гарантированную прибыль, обещают сохранность вложенных средств и их страховку, обещают, что все будет удобно для клиента и прочие обещания надежности всего для клиента и гарантии. На деле, когда клиент переведёт денежные средства, вывести их ему уже не дают! Не редки случаи, когда клиенты, не зная как сделать заявку на вывод, просят помочь вывести средства, но им ни в коем случае этого не дают. Как в моем личном случае - менеджер Фридман (в прошлом по паспорту, а новым клиента представляющимся уже), даже пошёл на обман- когда я настоятельно уговорила принять меня в офисе для оформления заявки на вывод средств - он все время бегал куда-то с телефоном, и после сказал, что он сделал заявку на вывод, хотя по времени это было невозможно. И даже не дал заполнить реквизиты для вывода, и сославшись на срочную занятость, выпроводил из офиса. Через неделю выяснилось, что заявки на вывод моих денежных средств конечно не было... а менеджер перестал выходить на связь... у всех клиентов алгоритм обмана подобный - упорные уговоры, дорогая атрибутика, грамотная терминология - для замыливания глаз и введения в заблуждение клиентов- как только клиент переводит деньги, его пытаются путём показа небольшой прибыли, которую не выводят, а используют для убеждения клиента внести ещё большую сумму. Если клиент отказывается, ему без всякого его участия обнуляют счёт и ставят перед фактом отсутствия денежных средств на «его счету». На самом деле деньги даже не выводятся на рынок, а остаются на подконтрольных счётах компаний. Клиенту после обнуления или предлагается ещё внести средства или прощаются, предоставляя ему кучу ложной информации с целью отвадить, претендующего на возврат своих денежных средств, клиента. Почитайте другие отзывы о компании - есть сайты, где оставляют реальные отзывы клиентов, а не проплаченные штатных пиарщиков, предназначенных для введения в заблуждение. Будьте бдительны и осторожны! - ни в коем случае не отдавайте представителям свои деньги, сначала почитайте по-больше информации об этой компании и отзывы о ней. Также выясните - есть ли лицензия ЦБ у компании для законной брокерской деятельности. А ни при каких обстоятельствах свои деньги не отдавайте! Иначе вы их просто потеряете!

New,s 2020

(CecilHor, 7. 12. 2019 6:01)

Реклама в Pinterest - самая эффективная по продажам https://youtu.be/gjll0jf-Itw для интернет магазинов, ebay, etsy, amazon от 140 usd за месяц. Опыт 26 лет

Я .НЕОЖИДАННО

(GlennRit, 7. 12. 2019 0:42)


ЧЬИ ГЛАЗА -- БЕЛЬКАНТО ОГНЕЙ.

https://b-a-d.ru/vitaminyi/vitamin/vitamin-s.html

3Начинать день лучше всего со сложных углеводов (крупы: гречка , рис , овсянка) или белка (яйца , молоко). Общая энергетическая.... боков" b-a-d.ru/food/ubrat-zhir-s-zhivota/ubrat-zhir-s-zhivota.html

Earnings on Trading

(MattherNup, 7. 12. 2019 0:08)

Hello! Propose a you a new site for earnings money in Internet! This is Forex trading Pocket Option https://clck.ru/JQVRb, earn a lot of money from the comfort of home https://clck.ru/JQVRb As well as trading cryptocurrency Bitcoin ! Binance https://clck.ru/JQWCK

Seemly Plat Beith

(hkirbsvkdd, 6. 12. 2019 16:44)

Their capitalization may mildew an electromyogram (EMG) to

Auto, vaz

(Davidfew, 6. 12. 2019 13:08)

Автопром в России
Автомобильное производство является важной отраслью в России , в которой занято около 600 000 человек, или 1% от общей рабочей силы страны. В 2018 году Россия произвела 1767674 автомобилей, заняв 13-е место среди стран-производителей автомобилей в 2018 году, и на ее долю приходится 1,8% мирового производства. Основными местными брендами являются производители легковых автомобилей АвтоВАЗ и ГАЗ , в то время как КамАЗ является ведущим производителем тяжелых транспортных средств. Одиннадцать иностранных автопроизводителей ведут производственную деятельность или строят свои заводы в России.
https://dfpkflf.blogspot.com/2019/11/auto.html

Приглашаем инвесторов в проекты по Строительству в Минске и крупных городах Республики Беларусь!

(Lillyinics, 5. 12. 2019 20:48)

Предлагаем Вам участие в высокодоходном бизнесе с быстрой окупаемостью - строительство жилой и коммерческой недвижимости в РБ.
Собран собственный пул проверенных подрядчиков по строительству и поставщиков материалов.
Сумма инвестиций от $ 200 000 до $ 10 000 000, в зависимости от проекта.
Срок реализации проектов 12-36 месяцев.
Быстрый старт выбранного проекта, поэтапное финансирование, полный контроль и прозрачная система работы. Бизнес-план на каждый проект отвечающий международным стандартам.
Доходность инвестиций 10-50% годовых.

Условия участия :
1. Инвестиции осуществляются посредством продажи долей юридического лица-Заказчика строительства, владеющего правами на зем. участок, проект, все разрешения; Возможно частичное и полное участие в проекте. Полная продажа девелоперского проекта.
2. Сумма инвестиций рассматривается от $ 200 000 до $ 10 000 000, Деньги, Банк гарантия, и др;
3. Срок инвестиций 12-36 месяца;
4. Промежуточные выплаты;
5. Доходность инвестиций 10-50% годовых.
Подрядная организация - Опыт строительства домов 20 лет.

Разные варианты входа и выхода в проект, 100% гарантия возврата вложений, подробности оговариваются
в индивидуальном порядке.
Большой и успешный опыт в сфере строительства жилых комплексов, ряд проектов реализовано.

Инвест.компания Республики Беларусь

Телефон: +375293629000




er12!

Трастовые домены-доноры с хорошей посещаемостью

(GoodSeoT, 5. 12. 2019 11:51)

Здравствуйте. Предлагаю Вашему вниманию трастовые домены-доноры с высокой посещаемостью для размещения ссылок Вашего сайта у нас.
Все сайты качественные, без фильтров и санкций со стороны поисковых систем. Присутствуют на биржах ссылок miralinks, gogetlinks и других.

Разместив у нас сайт Вы получите:

- хороший траст
- нулевой уровень заспамленности сайтов
- более 400 000 уникальных посещений в месяц
- цены ниже чем на биржах ссылок
- максимально быстрое размещение
- все ссылки индексируются поисковыми системами
- гарантия на вечное размещение ссылки
- ссылки размещаются на видном месте, без всяких хитростей


Более детальную информацию Вы сможете посмотреть по ссылке на google документ ниже:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1CMbZ0ohfiiz9719zIl_uB_3uwzzfL7UwrrCcphDOWl8/edit?usp=sharing

онлайн фильмы 2019

(Normanevola, 5. 12. 2019 11:40)

фильмы онлайн,смотреть фильмы онлайн,фильмы онлайн бесплатно,онлайн фильмы 2019,онлайн фильмы бесплатно +в хорошем качестве https://filmy-serialy.ru/

favourable resource

(StanleyLex, 5. 12. 2019 8:17)

reference https://www.affiliate-programs.biz/category/cpa-networks/

FIVE TRADE, we have only one goal

(esifgesqx, 5. 12. 2019 7:36)

At FIVE TRADE our customers are our top priority, so we always strive to provide them with first class service.
At FIVE TRADE, we provide an effective platform for passive profit, which was designed in such a way as to avoid any financial losses for our clients. Many people choose FIVE TRADE, because we are making maximum efforts in order to reduce financial losses for our investors.
As our customer, you can be sure that your financial future is stable and secure.


In FIVE TRADE, we have only one goal - to provide our clients with a unique and powerful platform that will help them get the most out of their investment. That's why we use a platform with a broad infrastructure of our services. Investment services provided by FIVE TRADE are quite competitive and accessible to all segments of the population.

TARIFF PLANS INVESTMENT:

PORTFOLIO №1
5.5 %DAILY/31 DAYS/MIN.:5 $/MAX.:5,000 $

PORTFOLIO №2
7.7 %DAILY /27 DAYS/MIN.:350 $/MAX.:15,000 $

PORTFOLIO №3
9.9 %DAILY /20 DAYS/MIN.:500 $/MAX.:250,000 $

PORTFOLIO №4
15.5 %DAILY /15 DAYS/MIN.:1,000 $/MAX.:500,000 $

ABOUT US: https://fivetrade.org

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊

(DanielDen, 4. 12. 2019 15:09)

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊

https://168cash.com.tw/

фирменный ресурс

(Aaronbop, 4. 12. 2019 8:24)

благой вебсайт https://gadget-plaza.com

娛樂城介紹

(LeonelAlaph, 3. 12. 2019 21:20)

娛樂城介紹


https://forum.tw-sportslottery.com/thread-119-1-1.html

Пин Ап онлайн казино (Pin-Up Casino)

(Jasonbaisk, 3. 12. 2019 20:40)

Пин Ап онлайн казино (Pin-Up Casino) - https://lite-money.ru/


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42

následující »